Här får ÖSK ”provsitta” naturisen i Tillberga i Winter Classic 2013 Foto: Arkiv/SVT

Historisk bandymatch på lördag

Uppdaterad
Publicerad

Bandy på naturis för första gången i svensk elitserie. Tillberga bandy flyttar ”hem” för en match. Det är dags för Winter Classic.

Det kommer att bli folkfest när Tillberga bandy möter Vetlanda på anrika Hubbovallen i Tillberga på lördag. Det utlovas frisk luft, (åkar)brasor, och bandy på på naturis för första gången i svensk elitserie.

– Vi tar tillbaka bandyn till grunden som det var, till våra rötter här ute i Tillberga och framförallt att det sker på naturis som inte är så vanligt nu, säger Tobias Johnsson, klubbchef TB Västerås.

Andra gången

Tillberga Winter Classic spelas på Hubbovallen i Tillberga en liten stadsdel utanför Västerås med cirka 2500 innevånare. Tillberga Winter Classic arrangeras för andra gången. Första gången var 2013 men då som ett allsvenskt lag. Det blev succe men milda vintrar har stoppat arrangemanget de senaste åren så förväntningarna ligger i luften.

– Känslan inför matchen är ju riktigt mysig och jag hoppas på riktigt bra bandy och att det inte blir för kallt, säger Marcus Werner som bor i Tillberga och följer lagets alla matcher.

– En perfekt ruta av snövallar runt omkring, eldar som brinner, portföljer och lovikavantar så är det här verkligen bandyns ursprung om man får vara lite nostalgisk. Emellanåt kan det var skönt att känna efter var man kommer ifrån en gång i tiden, säger Tobias Johnsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.