Arkivbild: Villaspelare i en match från förra säsongen Foto: Bildbyrån

Villamatch fick 40 minuters avbrott på grund av skada

Uppdaterad
Publicerad

I början av den andra halvleken mellan Villa Lidköping och Bollnäs fick hemmaspelaren Felix Pherson ett felskär och kraschade in i den låga sargen. Matchen fick ett avbrott på 40 minuter innan den återupptogs.

– Det blev kraftigt våld i samband med kollisionen mot sargen och det finns en skärskada. Sedan fördes han med ambulans till sjukhus. Vi vet inte så mycket mer men sjukhuspersonalen får ta hand om det med röntgen och det som behöver göras. Det är ju nerver och nära ryggraden, säger Villas klubbchef Jonas ”Sparris” Johansson till SVT Sport.

Pherson åkte upp på vänstersidan och tappade kontrollen, utan kontakt med någon annan spelare, och gled in i sargen och fick svåra smärtor mot ryggen.

Lång tid att få fram en ambulans

Flera Villa-spelare såg till Pherson och spelare från bägge lagen vinkade åt sig sjukvårdare, som behandlade spelaren på isen. En ambulans körde sedan iväg med Pherson.

Det långa uppehållet berodde på att det var svårt att få fram en ledig ambulans, enligt Villas klubbchef Johansson. Det var aldrig aktuellt att bryta matchen för kvällen.

”Fått operationstid”

Villatränaren Johan Sixtensson om Pherson:

– Han har fått en operationstid för att sy igen såret, det är inte bara ytan som måste sys utan du måste ner lite mot köttet och då kallas det för operation. Det låter lite brutalt men just såret är nog inget problem att slå igen, säger Sixtensson till Bandypuls.

Villas lagkapten Martin Karlsson lider med sin lagkamrat.

– Det var en otäck skada, jobbigt att se honom ligga där, säger Karlsson till Expressen.

Villa vann matchen med 12–2. När skadan inträffade ledde Villa med 3–0.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer