Kanon gav Sandviken segern mot Sirius

Det bjöds inte på många mål i Sandviken när Sirius var på besök. Då klev Erik Säfström fram och avgjorde med en riktig kanon från distans.

– Vi vänder tillbaka och det är starkt, säger Erik Säfström till Bandyplay.

Det var riktigt målsnålt när Sandviken gästades av Sirius. Efter hemmalagets ledningsmål i den nionde minuten genom Albin Airisniemi dröjde det ända till den 56:e innan nästa mål kom. Det var gästerna som på straff kvitterade genom Jimi Heinonen.

Efter det stod matchen och vägde, och det krävdes en rejäl kanon från Erik Säfström för att skilja lagen åt med 20 minuter kvar. Från distans bombade han in 2-1 i krysset, och efter dröjde det inte länge innan han klev fram igen och fastställde slutresultatet 3-1 bara fem minuter senare med en soloprestation.

– Andra halvlek var vi bättre. Vi kom loss lite bättre och jag fick göra två, men jag tycker jag kunde gjort något till, säger Säfström till Bandyplay.

Segern för Sandviken innebär att de med en match mer spelad går upp i serieledning, en poäng före Edsbyn som spelar i morgon mot Broberg innan de båda topplagen på tisdag möts i Edsbyn.