Örebro åker ur Elitserien. Foto: Bildbyrån.

Klart: Örebro åker ur Elitserien

Uppdaterad
Publicerad

ÖSK Bandy hade fortfarande chans att klara sig kvar i Elitserien inför onsdagens omgång.

Nu är det över och mardrömssviten fortsätter.

Efter Vetlandas seger mot Vänersborg står det klart att Örebro åker ur Elitserien.

Örebro Bandy spelade i går hemma mot Hammarby och förlorade med 3–5. Då fanns fortfarande hopp för Närkelaget. Det gör det inte längre. Efter att Vetlanda på onsdagen bröt sin förlustsvit och vann mot Vänersborg på står det klart att Örebro åker ur Elitserien.

Detta står klart med fem omgångar kvar av serien, även om det finns en teoretisk chans för ÖSK att klara sig. Utöver att vinna sina fem kvarvarande matcher måste de även hämta in en målskillnad på 70 på Bollnäs eller Hammarby som nu ligger på 13:e och 14:e plats.

Sedan tidigare står det klart att även Tellus åker ur Elitserien, efter tisdagens storförlust (1–11) mot Sandviken.

Förbannelsen lever vidare

Örebro gick upp i Elitserien inför den här säsongen, vilket första gången på 13 år. De tre senaste säsongerna som ÖSK varit i Elitserien, 1994/95, 2006/07 och 2008/09, har man direkt åkt ur, en mardrömssvit. Laget har med fem omgångar kvar 20 förluster på 25 spelade matcher och bara två segrar.

Resultatet som fastställde Örebros öde var matchen mellan Vetlanda och Vänersborg som slutade 4–3, där bröt Smålandslaget sin förlustsvit som stannade på fyra matcher. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.