Patrik Sjöström blev proffs i storklubben Jenisej inför förra säsongen. Nu är det AIK som gäller. Foto: Bildbyrån.

Nytt rysslandsproffs förstärker AIK Bandy

Uppdaterad
Publicerad

AIK har redan fyra ryska proffsspelare i sitt bandylag. Nu kommer ett till med den skillnaden att han är svensk. Hårdskjutande Patrik Sjöström kommer att förstärka AIK med omedelbar verkan.

– Det är en världsspelare som passar oss precis där vi är med AIK Bandy, säger sportchefen Jonas Galotta om den 32-årige Jenisejspelaren till SVT Sport.

Kontraktet är skrivet till och med 2022.

Sjöströn, som gjorde sig ett namn i svensk bandy i Västerås som nu alltså inte får ta del av skarpskyttens tjänster, har precis anlänt till Sverige och har ännu inte hunnit träna med laget. Det är oklart om Sjöström kan spela direkt mot svenska mästaren Villa i Lidköping under annandagen.

”Bergwall har en delikat uppgift”

– AIK har blivit allt mer sammansvetsat under höst och tränaren Andreas Bergwall har en delikat uppgift när han tar ut laget, säger Galotta.

Bergwall kan Sjöström utan och innan efter tiden i Västerås, där de bland annat tog två SM-guld ihop.

– Vi får en landslagsspelare med ett fantastiskt skott. Patrik är en mycket bra person som ser lagets framgång före sin egen. Han blir en mycket stor tillgång för AIK på många sätt, säger Bergwall till AIK Bandy.

Redan den 3 januari väntar en prestigematch och nytt derby mot Hammarby på Zinkensdamm. AIK har två segrar den här säsongen mot den etablerade rivalen som således har revansch att utkräva.

– Eller så är det vi som har vinnarlusten, säger Galotta och lägger till:

– Men vi räknar med att Hammarby kommer att ha väldigt svårt att se sig själva med tre raka förluster mot oss.

AIK:s fyra ryska spelare:

Alexej Chizhov

Dmitrij Loginov

Pavel Ryazantcev

Alexander Kim

Så spelas annadagsbandyn:

Åby/Tjureda – Vetlanda  

Frillesås – Vänersborg 

Sandviken – Broberg   

Hammarby – Sirius    

Motala – Västerås  

Edsbyn – Bollnäs   

Villa – AIK       

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.