Sandviken, i svart, i en match mot Hammarby i vintras. Foto: TT.

Sandviken vann efter ekonomiska stålbadet

Uppdaterad
Publicerad

Sandviken har gått igenom ett ekonomiskt stålbad med bland annat halverade spelarlöner. På planen såg det ut som vanligt. Saik vann den svåra bortamatchen i Vänersborg med 5-2 efter övertygande spel.

– Nu ska vi må bra i kväll, säger Erik Säfström.

Efter matchen ekade segersånger från omklädningsrummet. Sandviken var svårbedömt efter turbulensen med krisande ekonomin som så när fick klubben i konkurs i våras. Saik har vänt skutan och elitlicensen för säsongen är säkrad.

Den sportsliga biten ligger fast och ett defensivt tajt Saik hade inga problem att vinna i Vänersborg.

Bandy

– Det var en viktig seger, vi förlorade här förra säsongen och det är en av de svåraste bortamatcherna, säger Erik Säfström till bandypuls webbsändning.

”Det kändes stabilt”

– De skapade lite halvchanser från sidorna men det känns stabilt och vi har flera heta chanser och kanske skulle gjort ett par mål till, funderar Säfström.

Vänersborg lyckades aldrig hota eller göra matchen spännande. På tilläggstid fick Saik en straff som Jesper Hvornum säkert satte för 5-2.

Vänersborg har nämnts med respekt i försnacket men gjorde en slät figur.  

– Jag är fruktansvärt besviken över att vi är så dåliga i premiären. Vi slänger bort det här. Vi är för dåliga, dålig fart både offensivt och offensivt. Jag vet inte varför det såg ut så, säger Vänersborgs Johan Kock i Bandypuls webbsändning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bandy

Mer i ämnet