Tilda Ström byter klubb från Villa till Saik Foto: Bildbyrån

Sandviken värvar världens bästa spelare: ”Tror på en Strömeffekt”

Uppdaterad
Publicerad

Världens kanske bästa damspelare, Tilda Ström, byter från de tre senaste årens svenska mästare, Villa Lidköping, till Sandvikens AIK.

– Det är ett ganska stort steg att flytta så klart. Det ska bli spännande, säger Ström till Gävle Nyhetsbyrå.

Ström har enorma meriter trots sina blott 21 år. Förutom SM-gulden har hon tre VM-guld och de tre senaste åren blivit utsedd till årets damspelare i svensk bandy.

– Ja, man pratar ju om EP-effekten (Erik Pettersson) i Bollnäs – men jag tror Strömeffekten i Saik kommer att vara större. Hennes inställning och hennes kravbild kommer att innebära oerhört mycket. Hur långt det sedan räcker återstår att se, säger Saiks sportchef Rafi Markarian.

Det var studier som tog Ström till trakten.

– Jag ska börja plugga till ekonom i Gävle. Saik har gett ett bra intryck, och jag lockades av en ny utmaning i ny miljö, säger Ström som i kväll ska göra sitt första träningspass med nya klubben där hon skrivit på ett treårskontrakt.

”Dambandyn får ha kvar en superstar”

Det är också i Gävle som skyttedrottningen ska bo, hon har redan en lägenhet klar på Brynäs.

Villa har en stor lucka att fylla. I SM-finalen i våras gjorde Ström fem mål när Västerås besegrades med 8-1.

– Det är tråkigt att nu gå skilda vägar men vi är oerhört glada för henne att hon mognat fram till ett beslut och att hon ska fortsätta spela bandy. Det är det viktigaste av allt, att dambandyn får ha kvar en sådan superstar som Tilda är. Det är kanske det mest centrala och inte i vilken förening, säger Villas klubbdirektör Jonas ”Sparris” Johansson till egna hemsidan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.