Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Charlotte Selbekk tror att Västerås kommer att behöva göra en ”hundraprocentig insats”. Foto: SVT/Bildbyrån

Skyttedrottningen Charlotte Selbekk inför drömfinalen: ”Krävs en hundraprocentig insats”

Uppdaterad
Publicerad

Norskan Charlotte Selbekk i Västerås är säsongens skyttedrottning i svensk bandy.

På lördag väntar final på hemmais mot suveräna Villa Lidköping.

– Det krävs en nästintill hundraprocentig insats från oss, säger hon till SVT Sport.

Det är upplagt för en drömfinal i Västerås på lördag. Grundseriens två bästa lag drabbar samman när tabellettan Villa Lidköping ställs mot tvåan Västerås SK.

Västerås vapen framåt stavas Charlotte Selbekk som vann skytteligan i grundserien på 46 fullträffar. Norskan vet även hur det är att avgöra en SM-final – vilket hon gjorde senast VSK vann för fyra år sedan.

– Personligen gillar jag att vara kvar på planen när det ska avgöras. Då brukar jag gilla att kliva fram. Jag är inte så rädd för att göra ett misstag, jag har absolut det ansvaret jag både vill och ska ta, säger hon till SVT Sport.

Villa Lidköping har tagit hem de tre senaste SM-gulden och vann serien överlägset. En tuff nöt att knäcka för VSK och Selbekk.

– Det krävs en nästintill hundraprocentig insats från oss. De är ett väldigt skickligt lag och har landslagsspelare på varje position. Sätter vi vårt försvar så brukar vår offensiv komma, säger hon.

SM-finalen startar 10.45 på lördag och sänds i SVT2 och Play.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.