Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Daniel Johanssons måluppvisning i semifinalen. Foto: Bildbyrån

Västerås klart för final – efter Daniel Johanssons uppvisning

Uppdaterad
Publicerad

Västerås är klart för SM-final i bandy.

På måndagskvällen besegrades Edsbyn med 8–4 i den sista och avgörande semifinalen.

Nu väntar återigen Villa Lidköping i en repris från fjolårets final.

En rafflande semifinalserie mellan Västerås och Edsbyn är över. Det stod 2–2 i matcher inför kvällens avgörande tillställning på hemmais för Västerås och regerande mästaren tog kommandot direkt.

Oscar Gröhn inledde målskyttet innan Daniel Johansson klev fram och blev matchens frontfigur. Forwarden satte dit både 2–1 och 4–2 innan han fullbordade sitt hattrick på straff i slutet av den första halvleken.

Johanssons uppvisning

28-åringen nöjde sig inte där. De grönvita fortsatte på den inslagna vägen i andra akten och Johansson lirkade in 7–2 – ännu en gång framspelad av Martin Landström som stod för tre assist under matchen. Drabbningen slutade 8–4.

– Man mår jättebra. Det är en väldigt rolig match att spela. Jätterolig kväll. Vi har känts starka hela säsongen och trygga i vårt spel. Vi har fått kämpa den här serien mot Edsbyn som är bra, säger fyramålsskytten Johansson till Bandypuls.

Nu väntar en repris på fjolårets SM-final där Villa Lidköping återigen står för motståndet. Den här gången är det på hemmaplan för Västerås – för första gången sedan 1990.

Finalen drar igång 15.45 på lördag och sänds i SVT1.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.