Teemu Määttä blev tremålsskytt i Sirius seger. Foto: Bildbyrån

Sparkade tränaren – då fixade sonen storseger för Sirius

På torsdagen sparkade Sirius huvudtränaren Esa Määttä.

Ett dygn senare besegrade man Motala med en ny tränartrio vid rodret. Efter matchen blev det känslosamt för sparkade tränarens son, tillika Siriuskaptenen, Teemu Määttä.

– Jag ville spela så att han är stolt över mig, säger Määttä i Sportbladet Play.

I ett pressmeddelade meddelade Sirius på torsdagen att spelarna saknar förtroende för tränaren Esa Määttä och att man därför brutit kontraktet. I dag tog tidigare tränaren Olle Gabrielsson över laget tillsammans med före detta spelarna Andreas Eskhult och Viktor Broberg. Och under ledning av den nya tränartrion bjöd Sirius på en målfest och 9-6-seger mot Motala.

Efter matchen var Esa Määttäs son, Siriuskaptenen Teemu Määttä, klart berörd av det senaste dygnet.

– Han sa åt mig att kriga och spela för laget. Jag hoppas att han är hemma och är stolt över mig i dag. Det här är lagidrott och vi måste respektera det, men i dag var det för min pappa, säger en tårögd Teemu Määttä, som blev tremålsskytt i matchen.

Ledde med 8-0 efter 44 minuter

När 44 minuter var spelade på Studenternas i Uppsala hade hemmalaget Sirius hunnit skaffa sig en 8-0-ledning. Efter bland annat Määttäs tre hörnmål. Gästande Motala hann få in en reducering precis innan paus men läget såg hopplöst ut.

– De gör det bra, men det här är inte en normal utdelning, det förstår vem som helst som sett bandy i sitt liv, sa Motalas Anders Persson till Sportbladet Play i paus.

Men i den andra halvleken vaknade Motala till och fortsatte jakten på kvittering. I mitten av andra akten var ställningen plötsligt 8-4 och gästerna började närma sig, samtidigt som Sirius uppträdde allt mer passivt.

Trots att Motala tog över mer och mer kom laget aldrig ikapp och Sirius vann med 9-6 – Uppsalalagets tredje raka match utan förlust.

ARKIV: Blicka tillbaka på SM-finalen på Studenternas (21 mars 2020)