Skutskär vidare till historisk SM-final. Foto: Skutskärs IF

Skutskär klart för historisk SM-final

Uppdaterad
Publicerad

Skutskär stod för en rejäl skräll i SM-slutspelet när de vann den avgörande semifinalen med 4-2 mot fjolårsfinalisten Västerås. Laget är därmed klart för sin första SM-final någonsin där AIK står för motståndet.

– Man har drömt om det här, men att vi lyckades göra det också är så grymt. Det är såklart mycket tillfälligheter och vilja som spelar in när två jämna lag möts, säger Skutskärs spelande tränare Johanna Pettersson till svenskbandy.se.

Det var tre jämna matcher mot Västerås men Skutskär var bäst när det gällde och klarade av att hantera pressen. Olga Rodinova gav Skutskär en 4–2-ledning i den 69:e minuten och därefter blev de en nervös väntan innan slutsignalen tillsist löd.

”Vi har gjort en otrolig resa”

Skutskär har gjort en minst sagt sensationell resa som gått från allsvenskan till SM-final på bara ett år. Nu väntar AIK i SM-finalen som spelas på lördag.

– Inget slår det här känslomässigt, vi spelade i allsvenskan förra året. Vi har gjort en otrolig resa ihop och att vi orkar hålla riktlinjen är så läckert, avslutar Pettersson.

Du kan se bandyfinalen lördag 17/3 i SVT2 klockan 10.45.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.