Stark vändning av Villa – vidare med förkrossande målskillnad. Foto: Bildbyrån

Stark vändning av Villa – vidare med förkrossande målskillnad

Uppdaterad
Publicerad

Suveräna seriesegraren Villa Lidköping vände underläge 1-2 till seger 5-2 hemma mot Motala och säkrade semifinalavancemang med klara 3-0 i matcher. I semifinalen ställs Villa Lidköping mot Edsbyn, som också tog sig vidare med 3-0 i matcher över Bollnäs.

I den 33:e minuten satte skrällartat Elias Gillgren 2-1 för Motala och vittrade en seger. Ett resultat som ju går att jämföra med den första matchen, där Villa Lidköping vann med hela 13-0.

Men det var en dryg timmes spel kvar. En alldeles för lång tid för Motala skulle det visa sig. De höll ut i cirka 22 minuter – sedan började målfyrverkeriet.

Minut 72. 3-2 Johan Löfstedt. Minut 79. 4-2 David Karlsson. Minut 90. 5-2 Martin Karlsson. Och så var det game over för ett kämpande Motala.

Totalt överlägset Villa

I slutändan var det inget snack. Över tre matcher var Lidköping överlägsna och vann med den förkrossande målskillnaden 23-5.

Också Edsbyn är är klara för semifinal. De vann, precis som Villa, med 3-0 i matcher. I sista matchen vann de mot Bollnäs med 5-1.

– Vi har haft ett genuint bra försvarsspel hela serien och avgjorde, säger Edsbyns Oscar Wikblad till Bandypuls.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.