Storförluster för sjukdomsdrabbade bandylagen Hammarby och Tellus

Uppdaterad
Publicerad

Hammarby och Tellus hade tvingats flytta matcher i veckan på grund av sjukdom i trupperna.

Till fredagens bandymatcher i elitserien saknade Stockholmslagen fortfarande många spelare, sju i respektive lag. Då blev det storförluster.

Serieledaren Villa Lidköping körde över nästjumbon Tellus med 14–3. Och Frillesås, 13:e i tabellen slog tolvan Hammarby borta med 7–1.

I paus stod det dock bara 2–1 till Frillesås. Men i den andra halvleken lossnade det.

– I första fick vi inte riktigt igång spelet. I andra så sitter det mesta. Vi snackade om det i paus att vi skulle ut och vara lite större. Vi lyckas ganska bra med det. Vi gjorde mål tidigt och fick en liten energiboost, säger 3–1-skytten Markus Fremstad i Sportbladet Play, och berättade sedan hur laget ska fira:

– Jag tror vi ska få pizza nu efter matchen. Så det blir pizza och cola zero så får vi ta det lugnt tills träningen på måndag, säger Fremstad.

Edsbyn nollade Örebro

Både Hammarby och Tellus har nu samma poäng, nio, men Hammarby har tre färre matcher spelade.

Bland övriga resultat på fredagskvällen visade tabelltvåan Edsbyn klassen då man skåpade ut Örebro, 14:e lag i tabellen, med 11–0. Och Broberg/Söderhamn fick en poäng med sig då man lyckades hämta in ett tvåmålsunderläge mot Vetlanda genom två mål de sista tio minuterna till slutresultatet 5–5.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.