Foto: TT Nyhetsbyrån

SVT Sport sänder bandyfinalerna

Uppdaterad
Publicerad

Lördagen den 17 mars är det dags för en av höjdpunkterna under det svenska idrottsåret – SM-finalerna i bandy. Och nu är det klart att finalerna sänds i SVT.

– Vi är glada att ännu en gång kunna visa bandyfinalerna. Och att kunna komplettera vårt utbud med ännu en svensk sportklassiker, utöver bland andra Vasaloppet och Svenska rallyt, säger SVT:s sportchef Åsa Edlund Jönsson.

Finalerna är tillbaka på klassisk mark, Studenternas IP i Uppsala, med en publikkapacitet på 22 000. Det blir tjugoandra gången som Studenternas är finalarena, senaste gången var 2012.

– En ren glädje att få vara med på en av de stora folkfesterna i svensk idrott, och det känns extra kul att finalerna går i Uppsala, säger SVT Sports bandykommentator Chris Härenstam.

Kareby IS har vunnit SM-guld tre år i rad, i fjolårets final besegrade man Västerås med 3-1. Samma resultat blev det i herrfinalen, då Edsbyn vann över Bollnäs.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.