Västerås slog Villa Lidköping. Foto: Bildbyrån

Tabellettan Villa föll mot Västerås

Villa Lidköping saknade tre viktiga pjäser.

Då blev det förlust.

Tabellettan besegrades av Västerås med 4-5 på hemmaplan.

Hemmalaget Villa Lidköping fick till söndagens drabbning klara sig utan en viktig trio: Martin Andreasson, Martin Johansson och Johan Löfstedt.

Det skulle bli tufft – och vinnarna blev Västerås.

– Nu mår jag riktigt bra. Det var skönt och värmande att vinna den här matchen, säger Västerås-spelaren Daniel Johansson, som gjorde ett mål och en assist, i Sportbladets sändning.

– Det känns bättre och bättre. Vi börjar få mer fart i benen.

Uppförsbacken blev för Villa snabbt brantare då gästernas kapten Magnus Joneby gav laget ledningen efter 20 minuters spel.

Villa kom tillbaka

Hemmalagets svar var dock positivt.

Inom loppet av fem minuter hamnade man nämligen i ledning. Joel Broberg kunde, assisterad av Felix Pherson, skicka in kvitteringen och framspelaren gjorde kort senare själv 2-1.

Västerås kom dock med ett snabbt svar i den andra halvleken då en hörnvariant hittade fram till Robin Andersson som tryckte in 2-2.

Västerås till slut starkast

Därifrån fortsatte matchen sedan jämnt.

Oscar Gröhn visades ut i 62:a minuten – men trots det kunde Västerås, genom Daniel Johansson, sätta 3-2. Ledningen blev visserligen kortvarig då Villa på nytt kunde kvittera genom Christoffer Edlund.

Därifrån var det dock bortalaget som var starkast. Magnus Joneby gjorde 4-3 i matchminut 77 och Jesper Jonsson utökade till 5-3. En reducering av Alexander Härndahl i 90:e minuten blev betydelselös och Västerås kunde jubla efter slutsignal, säger Johansson.

– Idag hade vi nästan alla tillbaka så det är klart att vi har mer kraft.

Villa Lidköping jagar revansch mot Broberg/Söderhamn i nästa match och Västerås möter Sirius.