Villa ångar på mot Studenternas

Seriesegraren Villa Lidköping ser ut att nå bandyns SM-final på Studenternas i Uppsala.

Fyra mål av Joakim Andersson bäddade för segern med 8–4 borta mot Edsbyn. Laget är nu bara en seger från SM-final.

– Nu ska vi slå in matchbollen, säger Joakim Andersson till Bandyplay.

Villla Lidköping utnyttjade sin fina start i andra semifinalen borta mot Edsbyn. Laget gick ifrån till 3–0 efter tretton minuter och även om Edsbyn knappade in och reducerade till 3–4 i början på andra halvlek hade gästerna Villa Lidköping kontroll. Man såg till att inte släppa till fler hörnor och kunde i stället kontra in både 3–5 och 3–6 på frilägen genom Joakim Andersson.

– Vi fick matchen dit vi ville. Vi kunde kontra i andra och det var en perfekt bortamatch för oss, säger Joakim Andersson som gjorde två riktigt svåra mål i andra halvlek.

Edsbyn försökte komma runt på kanterna och få till hörnor, men Villa gick inte i fällan och kunde i stället slå undan med sitt kompakta försvarsspel.

Men glöm inte. Förra året ledde Villa med 2–0 i matcher i semiinalspelet. Mot Edsbyn. Som vände till 3–2 i matcher.

– Men nu ska vi slå in matchbollen. Nu ska vi stänga den här serien, menar Joakim Andersson.

Den tredje SM-semifinalen spelas i Lidköping.