Villa och tränaren Johan Sixtensson vann första matchen. Foto: Bildbyrån

Villa Lidköping vann efter dramatiskt slut

Villa Lidköping har kopplat ett grepp i semifinalserien mot Bollnäs. Laget vann första matchen med 5–4 efter en dramatisk match.

Det såg ut som att Villa Lidköping skulle vinna den första semifinalmatchen komfortabelt. Efter 92 minuter spelade ledde hemmalaget med 4–2.  Först reducerade Bollnäs till 4–3 på straff. Minuten efter gjorde visserligen Villas Johan Esplund sitt andra mål i matchen till 5–3.

Men Bollnäs hann skapa nerv då Jens Wiik reducerade till 5–4 efter 94 minuter spelade. Efter ett dramatiskt slut kunde ända Villa Lidköping hålla ut och vinna första matchen i semifinalserien. Nästa match spelas på måndag.

– I första är det framför allt Bollnäs som är bra. De har matchtempot i sig medan vi är lite ringrostiga och blir väldigt ivriga. Sedan tycker jag att vi tar över helt och hållet, säger Villa Lidköpings tränare Johan Sixtensson till Bandypuls.