Se Villa Lidköpings delikatess i SM-finalen mot Västerås. Foto: SVT

Villa Lidköping vinner damernas SM-final mot Västerås

Villa Lidköping vinner damernas SM-final i bandy för fjärde gången i följd.

Sanna Gustafsson bjöd på ett drömmål i segern mot Västerås.

– Vilken delikatess, säger SVT Sports kommentator Chris Härenstam.

Det bjöds på en rejäl rivstart i SM-finalen mellan Villa Lidköping och Västerås. Redan efter elva minuter hade sex mål gjorts.

Villa fick en drömstart på matchen, genom att göra 1–0 innan den första minuten var färdigspelad. Västerås lyckades dock snabbt vända och några minuter senare hade VSK ledningen.

”Väldig fart i början”

Men Villa kunde studsa tillbaka och laget hade en 4–2-ledning att gå på inför den andra halvleken.

– Det var en väldig fart i början. Vi skapar lägen och mål men vi vill hålla i bollen mer, säger Matilda Öhman, som gjorde två av Villas mål i den första halvleken.

Drömmål av Villa

Västerås reducerade tidigt i den andra halvleken men Villa svarade genom att utöka två gånger om. Sanna Gustafssons 6–3-mål var en riktig delikatess från ett frislag.

– Oj vilket mål! Vilken lyftning, så elegant, så vackert. Hon lurar alla, utbrister SVT Sports kommentator Chris Härenstam.

Villa kunde sedan vinna finalmatchen med 7–4 och därmed säkra klubbens fjärde raka SM-guld.

– Helt fantastiskt, jag är så stolt över alla inblandade, säger Ida Friman.