Norrköping kan ta guld på hemmaplan – SVT sänder

Uppdaterad
Publicerad

Norrköping vinner SM-guld vid seger och Södertälje är piskat att vinna för att hålla finalserien vid liv.

SVT Sport sänder direkt från herrarnas basketfinal från 15.50.

– Norrköping är favoriter och vill fira på hemmaplan. Södertälje har inget att förlora och kanske kan slappna av på ett annat sätt, säger SVT Sports expert Serkan Inan.

Norrköping har rusat i väg till en 3-0-ledning i bäst av sju matcher och är på väg mot klubbens första SM-guld sedan 2018.

– Norrköping har imponerat på alla sätt. Med sitt högprocentiga skytte, sin bollrörelse, energi, sin mångsidighet framför allt. Hur spelarna har sina roller och de är otroligt samspelta, säger Serkan Inan.

SVT Sports expert menar att det är Norrköping som har gjort att Södertälje inte nått upp till rätt nivå.

– Norrköping är helt klart favorit att vinna hela serien och känner att de har chansen att vinna på hemmaplan, det betyder jättemycket.

Södertälje måste vinna för att förlänga säsongen. Experten tror att det tuffa utgångsläget – inget lag har lyckats vända underläge 0-3 i matcher till SM-guld – kan gagna Södertälje.

– De kan slappna av på ett helt annat sätt och spela med ett helt annat mindset. Då kan det egentligen gå på ett helt annat sätt. Varje skott de tar kan de slappna av. Orken och energin Södertälje inte haft beror på på skotten inte gått i.

Fjärde finalen sänds från 15.50 och kommenteras av Björn Becksmo och Serkan Inan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.