15-åring poängdebuterade när Södertälje krossade Djurgården

Södertälje Kings hade inga problem att städa av Djurgårdens i måndagkvällens regionalderby. I halvtid ledde Södertälje med 24 poäng och matchen kändes i princip avgjord. Matchen erbjöd inte någon större spänning men för 15-årige William Kermoury var match av stor betydelse då han fick sätta sin första ligapoäng i karriären.

– Riktigt skönt, det är det jag har väntat på, säger 15-åringen själv efter matchen till SVT Sport.

Blott 15 år gammal har nu Stockholmskillen William Kermoury gjort sina första poäng i ligan. Med drygt tre minuter kvar av andra perioden fick Kermoury bollen nära hörnet. Den 193 cm långa guarden tvekade inte ett ögonblick utan tog skottet.

Trots ett bra försvar kunde Kermoury se sitt skott swisha i genom nätet och poängdebuten till 50-28 var ett faktum. Trots milstolpen visade 15-åringen inte på några större känsloyttringar.

– Coach Ludwig (Degernäs reds anm.) gillar inte nära man ”celebratar” för mycket, sa en samlad William Kermoury efter matchen.

Matchen i sig bjöd inte på någon större spänning och hemmalaget Södertälje var det bättre laget från uppkast till slutsignal. I halvtid ledde Kings med 24 poäng och man vann till slut matchen med 91-62. Poängbäst i Kings var den amerikanska duon Eric Adams och Deshawn Montra Freeman som stod för 18 poäng vardera.

Djurgårdens kräftgång fortsätter därmed och kvällens förlust var Stockholmsklubbens femte raka och man är parkerade på jumboplatsen i tabellen med åtta poäng. Södertälje är fyra i serien, tio poäng bakom serieledande Borås.