Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Devin Booker vände nästan ensam för Phoenix Suns mot New Orleans Pelicans med sina 58 poäng. Foto: TT

58 poäng av Booker när Phoenix vände 24-poängsunderläge

Uppdaterad
Publicerad

Devin Booker fick mest uppmärksamhet i nattens NBA-omgång. Han gjorde 58 poäng när Phoenix Suns vände ett 24-poängsunderläge mot New Orleans Pelicans och vann med 118-114.

– Jag bara sköt och sköt. Skotten gick bara in och jag fortsatte bara att skjuta. Det är det som jag trivs med att göra och jag fick igång mitt spel, säger Booker som i en period i vändningen gjorde 25 raka poäng för Phoenix Suns.

När glödhete Booker intervjuades efteråt kylde lagkamrater ner honom genom att spruta vatten ur flaskor på honom.

I den tredje perioden låg Phoenix under med 83-59 men så började Bookers show som var säsongsbästa för honom.

– Den enda person som kunde ha stoppat honom i kväll var jag som kunde plockat honom av banan, säger Phoenix tränare Monty Williams enligt ESPN. Lyckligtvis för Phoenix gjorde coachen inte det.

Högt placerad på listor

I det statistiktokiga USA noteras det att Booker blev tionde NBA-spelare att göra 55 poäng eller mer i åtminstone tre matcher. Han tar nu plats bland legendarer som Wilt Chamberlain, James Harden, Michael Jordan, Bryant, Elgin Baylor, Rick Barry, LeBron James, Damian Lillard och Kyrie Irving.

Den 57:e poängen var 26-årige Bookers 12000:e i NBA och han kom dit som den sjätte snabbaste i ligans historia. Han placerar sig efter LeBron James, Kevin Durant, Kobe Bryant, Carmelo Anthony och Tracy McGrady på den listan.

”Book är helt galen just nu!!! Herregud”, skriver LeBron James på Twitter.

Bookers högsta poäng i en enskild match är 70 från 2017. Han  har även gjort 59 poäng i en annan match.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.