Kevin Durant var poängbäst med sina 23 poäng. Foto: TT

USA vände och vann – till OS-final

USA är klart för OS-final efter seger mot Australien.

Efter att ha legat under med 15 poäng i den andra perioden kom sedan vändningen.

Kevin Durant var poängbäst och ledde laget med sina 23 poäng i segern med 97-78.

USA vann OS-semifinalen mot Australien med 97–78, men det australiska laget, med sex NBA-spelare, bjöd på hårt motstånd – i alla fall i den första halvleken.

Australien var i ledning hela den första halvleken och störde amerikanerna med aggressivt försvar och framgångsrikt trepoängsskytte.

Tokyo 2020

Med fem minuter kvar av den andra perioden var ledningen uppe i hela 15 poäng, 41–26, innan USA kom tillbaka och två minuter i den andra halvleken hade amerikanerna vänt matchen till 46–45. USA gjorde alltså 20 raka poäng, medan Australien inte satte några alls. Vilket gjorde att det australiska laget tappade luften och USA kunde gå fram till seger.

Durant poängbäst

Liksom tidigare i turneringen lutade sig USA mycket mot Brooklyn-stjärnan Kevin Durant som fick ta stort ansvar och satte 23 poäng – innan han fick vila i den tredje perioden.

USA har inget Dream Team på plats i Tokyo. Stora namn som LeBron James, Stephen Curry och Kawhi Leonard saknas, men med profiler som Durant, Devin Booker och Damian Lillard finns ändå gott om stjärnglans i laget.

Men NBA-stjärnorna har haft svårt att hitta samspelet och förlorade bland annat träningsmatcher inför OS mot just Australien och Nigeria, samt premiären i OS mot Frankrike.

Nu väntar final på lördag mot just Frankrike eller Slovenien, som möts i den andra semifinalen senare i eftermiddag.

MER FRÅN OS: Andre De Grasse vann 200 meters-loppet i OS-finalen (4 augusti)