Stina Blackstenius och de andra i damlandslaget vet ännu inte när OS-finalen ska spelas. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Oklart med OS-finalen i fotboll: Sveriges pressträff flyttad

Uppdaterad
Publicerad

Sverige och Kanada väntar fortfarande på besked kring om det går att senarelägga OS-finalen i fotboll.

Med mindre än ett dygn kvar till tänkt avsparkstid väljer Internationella fotbollsförbundet (Fifa) att skjuta fram finallagens pressträffar.

Den planerade starttiden för morgondagens OS-final, klockan 11 lokal tid (04 svensk tid), har väckt kritik och de båda finallagen har bett Fifa och Internationella olympiska kommittén (IOK) att flytta den till eftermiddagen.

Vid 14-tiden dagen före match, Tokyo-tid, hade ännu inget besked kommit. Däremot meddelade Fifa i sista stund – 40 minuter innan det var dags – att båda lagens tänkta presskonferenser flyttas från eftermiddagen till i kväll.

Tokyo 2020

Har två scenarier

Det är oklart om det pekar på att en flytt av matchen är på gång, kommenterar det svenska landslaget.

”Vi har bara fått beskedet från Fifas mediapersonal att presskonferenserna är flyttade då något besked kring matchtiden ännu inte är fattat. Några ytterligare svar om själva beslutet har vi ännu inte fått”, skriver Sveriges presschef Fredrik Madestam i ett uttalande.

”Vi tolkar inget beslut kring presskonferensen på något sätt, utan fortsätter att invänta ett klart besked kring matchtiden”.

Under onsdagen berättade Sveriges landslagschef Marika Domanski Lyfors att man förbereder sig utifrån två scenarier, antingen att matchen spelas klockan 11 som planerat, eller att den flyttas till klockan 17, och då eventuellt till en annan arena.

KLIPP: Sverige slog Australien – är klara för OS-final (2 augusti)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tokyo 2020

Mer i ämnet