Martina Stålvant är tillbaka i Alvik. Foto: Bildbyrån

Alvik hakar på i toppen

Uppdaterad
Publicerad

Alvik besegrade Telge med 84–78 i damernas basketliga. I och med segern hakar laget på i toppen av ligan.

Tidigare under säsongen fick Alvik tillbaka Klara Lundquist som återvände från proffsäventyret i franska Montpellier. Och i förra veckan blev det klart att Martina Stålvant – som har 49 A-landskamper – också ansluter till klubben.

I kvällens bortamatch mot Telge var båda med i laguppställningen. Alvik vann till slut med 84–78 efter att laget ledde med 48–37 i paus. Poängbäst i Alvik var Shanity James och Paulina Juhlin med 20 respektive 17 poäng.

Hakar på i toppen

Klara Lundquist spelade nästan 36 minuter och hon gjorde elva poäng och tre assist. Martina Stålvant gjorde sin andra match och hon stod för två poäng på drygt tio minuter spel.

Segern betyder att Alvik hakar på i toppen. Laget ligger fortfarande på tredje plats, men laget har bara två poäng upp till serieledaren Högsbo som har en match mer spelad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.