Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån

Amanda Zahui om petningen: ”Mådde extremt dåligt”

Uppdaterad
Publicerad

Amanda Zahui petades av Los Angeles Sparks.

Nu berättar den svenska stjärnan om hur hon fick beskedet och om känslorna kring det.

– Jag mådde extremt dåligt. Mest för att det inte fanns någon kommunikation, säger Zahui till SVT Sport.

I stället för spel i WNBA med Los Angeles Sparks befinner sig Amanda Zahui i Södertälje. När Sparks presenterade truppen till årets säsong fanns den 28-åriga svenskan inte med. Anledningen? Slutspelet med hennes turkiska klubb Fenerbahce.

– Jag har blivit avstängd det här året på grund av slutspelet i Turkiet. Jag skulle inte hinna i tid till första matchen så coachen valde helt enkelt att gå med de spelarna som redan var på plats. Men de äger fortfarande mitt kontrakt och de äger fortfarande mina rättigheter, säger Amanda Zahui när SVT Sport träffar henne i Södertälje.

Får du spela för någon annan klubb i sommar?

– Nej, jag får inte spela för något lag den här sommaren.

Får du lön?

– Nej.

Zahui är framför allt besviken på klubben bristande kommunikation i samband med beskedet.

– Jag var på telefon med min agent och WNBA-facket och så fick vi ett mejl, och så såg jag det på Twitter två minuter innan deadline, säger hon och fortsätter:

– Jag mådde extremt dåligt och jag var jätteledsen. Mest för att det inte fanns någon kommunikation. Att få reda på att du inte ska spela och leva din dröm under sommaren på sociala medier gör ganska ont.

Hur ser du på framtiden?

– Nu tar jag den här vilan, det är min första lediga sommar sedan jag var 13 år. Jag tar några veckor där jag inte spelar basket utan fokuserar på min mentala hälsa och återhämtning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.