Södertäljes Martin Pahlmblad och Borås Anton Cook under basketmatchen i herrarnas SBL mellan Borås och Södertälje den 13 oktober 2022 i Borås. Foto: Bildbyrån

Åttan Södertälje skrällde mot topplaget: ”Fick ner tempot på dem”

Uppdaterad
Publicerad

Åttondeplacerade Södertälje skrällde och slog tabellettan Borås med 102-93 i Telgehallen.

– Det var en viktig vinst för vårt självförtroende och vi visade att vi kan slå alla lag, säger Lazar Radosavljevic.

Det var just Radosavljevic som ostört fick gå och dribbla med bollen i slutsekunderna och ta in publikens klappningar och njuta av segern.

– De är ligans bästa lag och det bästa är att försöka få ner tempot på dem eftersom de har ett så bra omställningsspel med skyttar överallt. Det var viktigt att vi kunde spela i vårt tempo mot dem, säger Radosavljevic till SBL Play.

Helt jämnt till 85-85

Det var dramatiska slutminuter. Matchen var helt jämn till 85-85. När Radosavljevic hoppade in en tvåa med en hand för 93-88 var det ett avgörande ryck. Hans trea för 98-90 bara underströk var segern skulle hamna.

– Det var en viktig vinst och från och med nu kommer allt att gå mycket bättre, säger Radosavljevic, 22 poäng i kväll, om laget som nu blickar uppåt.

Borås behåller serieledningen trots förlusten.

– Vi kom ut svagt och kan inte skylla på juluppehållet. Det är något vi pratat om att vi behöver förbättra men de fick det att fungera bra i dag, säger Borås Ryan Logan som på egen hand höll på att vända matchen för Borås med sitt fina skytte på slutet, totalt 16 i kväll.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.