Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån

Jämtland besegrade Norrköping efter rysare

Uppdaterad
Publicerad

Nio segrar var. Också två lag som inlett svagare än väntat.

Finalreprisen mellan Norrköping och Jämtland såg spännande ut på förhand.

Och så blev det också när Jämtland vann med 72-64.

Båda lagen hade inför kvällens match spelat ihop 18 poäng där Jämtland spelat en match mer än Norrköping.

Och när sista matchen innan juluppehållet drog igång var det Jämtland som var hetast och vann den första kvarten med 14-21. Det trots ett skadedrabbat bortagäng där viktiga Amir Smith saknades. När det var dags för halvtidsvila hade jämtlänningarna en ledning med nio bollar, 29-38.

Men regerande mästarna Norrköping Dolphins satte in en ny växel och kom ut som ett helt nytt lag i den andra halvleken. Och inför fjärde och sista kvarten låg man under med 20 bollar, men man fick till skyttet och till slut var det bara sju poäng mellan lagen. Men närmare än så kom inte Norrköping. Jämtlands nyförvärv CJ Jackson visade vägen och var poängbäst med 23 poäng, när man till slut vann med 72-64

– Vi höll oss till det vi pratat om innan matchen. Vi gör exakt det vi pratat om. Superviktigt att studsa tillbaka efter senast, säger Pierre Hampton i sändningen efter vinsten.

Norrköpings Adam Ramstedt efter matchen:

– Jag tycker att vi saknar en intensitet om att ta kampen. Jämtland är ett fysiskt lag och gör det bra. Vi kan inte låta ett lag leda med 20 poäng, det är inte bra, vi har haft problem med det och behöver jobba med det,  säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.