Odin Lindell tillbaka i Uppsala Foto: Bildbyrån

Sparkades och stämde Uppsala – nu är han tillbaka i klubben

Uppdaterad
Publicerad

Odin Lindell har tagits till nåder av Uppsala Basket. Centern som sparkades av Uppsala Basket i december 2016 och sedan stämde klubben är nu tillbaka. Han är licensierad till matchen mot Borås på fredag.

I december 2016 tvingade Uppsala Basket i väg Odin Lindell från klubben. Lindell hade spelat padel på sin fritid, inte tillåtet enligt klubben och Lindell sparkades. 

Han beslutade då att stämma klubben för utebliven semesterlön och semesterersättning. En match han vann – Uppsala Basket fick betala Lindell 130 000 kronor.

Inte spelat på två år

Nu är han tillbaka och licensierad i ett skadeskjutet Uppsala enligt UNT. Konflikten verkar således vara löst.

Den väldige centern har inte spelat basket sedan han tvingades bort för två år sedan men är nu spelklar till matchen mot Borås på fredag.

En välbehövlig förstärkning enligt UNT. Klubben har för tillfället flera spelare skadade och tiomannatruppen är nere i åtta stycken. Uppsala har förlorat åtta av nio matcher i Basketligan den här säsongen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.