Arkivbild: Klara Lundquist gick inte att stoppa i kväll. Här fångad i en match i höstas mot Eos. Foto: Bildbyrån

Alviks ess Lundquist hade triss i treor

Uppdaterad
Publicerad

Klara Lundquist ledde sitt Alvik till en förkrossande seger mot Wetterbygden. Hon gjorde 27 poäng när Alvik vann med 78-50 och drygade ut i tabelltoppen efter sin 13:e raka seger den här säsongen.

Wetterbygden gjorde matchen jämn till halvtidspausen då det stod 33-38.

– Vi kom in i halvtid och var riktigt besvikna. Vi bestämde oss för att ta tag i det själva och inte vänta på att matchen skulle komma till oss. Vi tog tag i taktpinnen i andra halvlek och min insats speglades i lagets. Skönt att vi kunde växla upp i andra halvlek, säger Lundquist till SVT Sport.

När spelarna i Alvik samlades i ring efter matchen passade de på att vinka hem till fansen som följde den via SVT:s sändning. Åtta åskådare på plats följde gällande restriktioner.

Lundquist visade stor vilja i andra halvlek

Lundquist var överallt och visade stor vilja när hon rafsade åt sig bollen vid mittplan och satte fart mot korgen och lade i två poäng för 75-48 via plankan i slutperioden i Huskvarna Sporthall. Hon hade en triss i treor i kväll.

Wetterbygden är kvar på nionde plats men har möjligheter att nå topp åtta vilket skulle ge en slutspelsplats senare i vår.

– Vi hängde med bra i början men i tredje perioden (9-23) stack de iväg. Nu får vi lägga det här bakom oss och se framåt, Wetterbygdens Ebba Sjökvist.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.