Grant Williams och Jayson Tatum ledde vägen för sitt Celtics. Foto: TT

Boston Celtics slog ut regerande NBA-mästarna

Uppdaterad
Publicerad

Det blir ingen ny NBA-titel för de regerande mästarna Milwaukee Bucks.

Boston Celtics vann den sjunde matchen och är klara för final i den östra konferensen.

Celtics Grant Williams hade en bra kväll när hans lag slog ut de regerande NBA-mästarna Milwuakee Bucks i den avgörande sjunde matchen.

Williams stod för karriärbästa 27 poäng, varav sju trepoängare. Stjärnan Jayson Taum fyllde själv på med 23 poäng när Boston slog ett ”Match sju” rekord, laget satt hela 22 trepoängare.

Williams missade först fem av sju trepoängare, men ett ”peptalk” och en öppen trepoängare senare var det annorlunda.

– För mig handlade det om motståndarna uppmuntrar mig (att ta trepoängare), så kan jag lika gärna ta vara på det. Jag blev bara bekvämare och bekvämare, säger han till AP.

Milwaukees storstjärna Giannis Antetokounmpo stod för en stark insats med sina 25 poäng, 20 returer och nio assist. Men det hjälpte inte i slutändan. Förlust med 109-81 innebär semester väntar för Milwaukee.

Boston Celtics är nu i final i den östra konferensen, där väntar Miami Heat. I den västra konferensen möts Golden State Warriors och Dallas Mavericks.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.