John Brändmark spelade 32.13 i kväll, mest av alla spelarna i Borås. Foto: Bildbyrån

Borås bröt ner Södertälje: ”Vi springer ifrån dem”

Uppdaterad
Publicerad

Borås lade över favoritskapet på Södertälje inför mötet i Västergötland. Väl på planen var det länge jämnt men i den sista perioden gick Borås ifrån och vann med 104-84.

I början av den fjärde perioden ledde Borås med bara 73-71 efter att Södertäljes Viktor Gaddefors, poängbäst för SBBK med 29, satte en trea för gästerna. Men trots att Södertälje då kändes på gång tog Borås över.

– Vi gör en bra match framför allt i andra halvlek och fjärde perioden där vi springer ifrån dem. De var lite tunna i dag och saknade Dino (Pita) och Anton (Gaddefors) och vi försökte hålla ett högt tempo hela tiden och det orkade de inte med, säger John Brändmark till SVT Sport.

SBBK nöjt med insatsen

Det pratades mycket om de två SBBK-spelarna Dino Pita och Anton Gaddefors som saknades i Boråshallen i kväll.

– Om man tänker på de två senaste matcherna mot Jämtland och Borås i dag och att vi lyckades ta en av dem med ett stukat gäng utan Dino och Anton, våra tongivande spelare, får vi vara nöjda med, säger Södertäljes Martin Pahlmblad.

– Vi var med i fajten länge men fallerade med fem minuter kvar. Det räckte inte, Borås är ett tufft lag.

Poängbäst i kväll var Borås kanadensare Marek Klassen som gjorde 32 poäng.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.