Brooklyn i historieböckerna med 91 poäng i första halvlek

Uppdaterad
Publicerad

Brooklyn Nets vann mot Golden State med 143-113. I paus kunde Brooklyn räkna in 91 poäng, vilket är tredje bäst i NBA:s historia.

Bara när Phoenix Suns gjorde 107 mot Denver 1990 och Golden States 92 mot Chicago 2018 har det noterats fler poäng för ett lag i första halvlek i ligan som grundades 1946.

– Det är vad som händer när du kommer till jobbet och är redo från början, säger coachen Jacque Vaughn efter det nya klubbrekordet enligt NBA:s hemsida.

Tunga namn på skadelistan

Golden State Warriors från Oakland/San Francisco är regerande mästare och brukar inte förekomma i den här typen av pinsamma sammanhang men så saknade laget superstjärnor som Stephen Curry, Klay Thompson och Andrew Wiggins och har förlorat fem av sex matcher på sin turné på östkusten.

– Det är Warriors. Man måste alltid respektera dem oavsett vilka spelare de har på golvet. De har en organisation av mästare och spelare i mästarklass, säger Kevin Durant som gjorde 21 av sina 23 poäng under den historiebevingade första halvleken. Han spelade med Golden State 2016-2019.

Hyllas av Golden States tränare

Brooklyn tangerade klubbrekordet när nio spelare gjorde tvåsiffriga poäng. Laget tog sin sjunde raka seger och saknade ändå superstjärnan Kyrie Irving som vilade på grund av en vadskada.

Golden State blev försenad till matchen beroende på köer i New York. Kort därefter var matchen avgjord. Redan efter den första perioden ledde Brooklyn med 46-17. Ställningen i halvtid var 91-51.

– De gjorde allting rätt. De var fenomenala i första halvlek, säger Golden States coach Steve Kerr och väljer att hylla motståndet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.