Kevin Durant gjorde i natt sin första match för Brookyln Nets. Foto: Peter Foley/Epa/TT

Brooklyn Nets Kevin Durant tillbaka – efter 552 dagar

Uppdaterad
Publicerad

NBA-stjärnan Kevin Durant slet sönder hälsenan i den femte finalen 2019.

I natt gjorde han äntligen comeback, och sin första match för Brooklyn Nets.

I träningsmatchen mot Washington Wizards blev det seger, och 15 poäng.

– Jag har sett fram emot detta så oerhört länge, säger han.

32-årige Kevin Durant har tagit två NBA-titlar, blivit utsedd till ligans bästa spelare en gång och fyra gånger vunnit seriens poängliga.

Men inför den gångna natten hade han inte spelat en match på över ett och ett halvt år, sedan han slet sönder hälsenan i den femte NBA-finalen mellan hans Golden State Warriors och Toronto Raptors.

Lyckad comeback

Men i natt gjorde han äntligen comeback, och samtidigt debut för det Brookylyn Nets han skrev på för ett par veckor efter skadan i finalen.

Och det blev minst sagt en lyckad comeback. Durant blev med sina 15 poäng näst bäste poängplockare för Brookylyn i 119–114-segern mot Washington Wizards, och Durant var efter matchen lättad.

– Jag har sett fram emot detta så oerhört länge, sade han efter matchen, enligt klubbens hemsida.

– Det kändes bra. Jag vill ju spela basket på den högsta nivån, och den högsta intensiteten är ju inte den som kommer fram på försäsongen. Men det här var ett bra första steg. Jag vill spela de viktigaste matcherna, i slutet av grundserien och i slutspelet. Det är då jag spelar min bästa basket, så det är det jag jobbar mot nu.

”Var väldigt bra”

Durant och Kyrie Irving dominerade matchen för Brookyln, framför allt i den första halvleken då duon stod för 33 av lagets 68 poäng.

– ”Ky” var supervass och Kevin, som ju varit borta så väldigt länge, var väldigt bra och oerhört nära att vara fantastisk. Han kommer att fortsätta att utvecklas och bli bekväm. Med tanke på att han har haft den där sortens skada så är det remarkabelt att han är på den nivån som han är, säger Brookylyns tränare Steve Nash.

NBA startar den 23 december. Brooklyn möter då Durants tidigare lag Golden State Warriors.

KLIPP: LA Lakers NBA-mästare efter kross (12 oktober 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.