Brown sköt Udominate till seger

Nio poängs övertag i halvtid. Den ledningen släppte Udominate sedan aldrig när de vann mot Luleå på hemmaplan med 98–73. Finalserien i slaget om Norrland är därmed utjämnad.

Den andra finalmatchen började snabbt att likna den matchstart som var senast uppe i Luleå. Efter knappt tre minuter in i den första perioden hade Luleå en ledning på 9–0.

Men Udominate, som stuvat om i sin första uppställning sedan den första matchen, gick ut allt mer explosivt och skulle snart komma att ösa in mer poäng. Den amerikanska stjärnan Tiffany Brown kunde reducera till 7–8 och därefter gick det snabbt för Umeålaget. Efter den första perioden hade Udominate vänt underläget till 24–18.

– Vi hade ett bra försvarsspel i dag, både i den första och andra halvleken. Inför den här matchen bestämde vi oss för att vi måste komma ut starka direkt i den första perioden och det gjorde vi, säger Brown till SVT Sport.

Den andra perioden fortsatte sedan i samma anda där hemmalaget hade ett tydligt grepp om matchen. Luleå fick inte den utdelningen de hade hoppats på och i den första pausen hade Udominate utökat sin ledning till 48–39.

Brown matchens bästa poängplockare

Inför de sista tio minuterna hade hemmalaget sedan ett övertag på hela 18 poäng och uppförsbacken blev allt för brant för gästande Luleå. Brown var matchens bästa poängplockare med hela 35 poäng och SM-finalserien är därmed utjämnad.

– I den förra matchen gav några av oss upp väldigt många öppna skott och jag var en av dem. I den här matchen sa de att jag måste börja skjuta mer så det var det jag gjorde och de gick in, avslutar Brown.

Nästa match spelas måndag 23 april klockan 19.00.

SVT-experten Elisabeth Egnells guide till basketfinalen hittar du här.