Ludwig Degernäs. Foto: Bildbyrån

Corona i Södertälje – walk over i kampen om seriesegern

Uppdaterad
Publicerad

Ikväll skulle serieledaren Södertälje BBK ha spelat toppmatch mot Luleå i herrarnas basketliga. Men på grund av ett positivt coronatest i truppen ställs matchen nu in – och Södertälje förlorar på walk over.

– Det är det rätta beslutet att ta, säger tränaren Ludwig Degernäs till klubbens hemsida.

Det var under söndagen som en spelare i Södertälje testade positivt och senare uppvisade även fler spelare symptom.

Man testade samtliga spelare och hela laget försattes i en två dygn lång karantän. Därmed lämnar man även walk over till matchen mot Luleå som skulle ha varit den näst sista i grundserien.

– Det gäller att fortsätta ha tålamod och det är någonting man har pratat mycket om under säsongen – den här speciella säsongen – att tålamod är en viktig del och nu är det viktigare än någonsin. Hälsan är ju viktigast i allt det här, säger Degernäs.

Spelaren som har testat positivt mår enligt klubbens hemsida ”relativt bra”, även om han har lite feber.

På onsdag ska man ta nya covidtest. Den sista grundseriematchen är planerad till fredag mot jumbon Fryshuset.

I och med förlusten är Södertälje nu på samma poäng som Norrköping Dolphins i kampen om grundseriesegern. Slutspelet är planerat att börja den 21 april.

MER BASKET: Ellen Nyström tog sitt Luleå till SM-final (11 april 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.