SM-final 3 mellan Södertälje och Norrköping. Foto: SVT Grafik

Direkt i SVT: Norrköping kan koppla guldgrepp hemma

Uppdaterad
Publicerad

I kväll har Norrköping chans att nå 3-0 i matcher och därmed koppla greppet om SM-finalserien. Men pressade SBBK har siktet inställt på revansch. – Vi måste krama ur all energi vi har, säger Södertäljes coach Ludwig Degernäs till SVT Sport.

Trots att Norrköping saknade skadade Tyler Flack lyckades man vinna den andra finalmatchen med 75-65 i måndags. Därmed leder östgötarna SM-finalserien med 2-0 i matcher och har nu en ypperlig möjlighet att lägga vantarna på guldet – eftersom kommande två matcher spelas på hemmaplan.

Och taktiken? Den är glasklar.

– Vi vill försöka få till ett konstant högt tempo, för att få så många snabba och bra skott som möjligt. Vi måste attackera konstant, säger Dolphins coach Mikko Riipinen till SVT Sport.

– Vi har vunnit i Norrköping två gånger under säsongen och det tar vi med oss. Nu är det viktigt att krama ur all energi vi har. Det krävs en maxprestation från oss alla, både coacher och spelare, säger Ludwig Degernäs.

”Viktor kommer fortsätta leda”

Södertäljes fixstjärna Viktor Gaddefors storspelade i måndags och gjorde 25 poäng. Hans insats i kväll kan bli avgörande.

– Viktor är svår att möta. En väldigt duktig spelare som kan väldigt mycket. Det går inte att ta bort honom helt, så vi behöver jobba hårt på honom hela matchen, säger Riipinen.

– Viktor kommer fortsätta leda. Nu är det revansch som gäller och jag längtar, säger coach Degernäs inför kvällens direktsändning.

Du ser matchen i SVT Play/SVT24 med start 20.00 – eller i spelaren ovan.

Kommentator: Peter Jonsson. Expert: Serkan Inan

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.