Södertälje-Norrköping, Final 2. Foto: SVT Grafik

Södertälje ute efter revansch mot Norrköping

Uppdaterad
Publicerad

I kväll har Södertälje möjlighet att utjämna SM-finalserien mot Norrköping. Men då krävs en ordentlig uppryckning av trepoängsskyttet.  – Vi kommer fortsätta skjuta med stort självförtroende, säger Södertäljes coach Ludwig Degernäs till SVT Sport.

I den första SM-finalen gjorde Dolphins ett mäktigt ryck i tredje perioden, som Södertälje aldrig kunde återhämta sig ifrån.

Klasskillnad i trepoängsskyttet

När Norrköping vann med siffrorna 85-69 i lördags satte man 17 av 32 trepoängsförsök, att jämföra med Södertäljes 7 av 28.

– Våra grabbar har stor rutin och är väldigt bra skyttar, så jag är övertygad om att vi kommer fortsätta skjuta med stort självförtroende, som under hela säsongen, säger Ludwig Degernäs.

Seriesegraren SBBK vann dock returtagningen senast, vilket gör ”Årets coach” i ligan både självkritisk och ödmjuk.

– Vi måste omgående göra ett mycket bättre jobb i returtagningen och ta oss till straffkastlinjen oftare. Den här matchen kommer bli mycket tuffare för oss än den första, säger Norrköpings huvudtränare Mikko Riipinen till SVT Sport.

Dolphins Tyler Flack missar resten av finalen

Norrköping vann den första finalen mycket tack vare bred leverans, men den NBA-meriterade amerikanen Terry Larrier stack ut lite extra med sina 22 poäng.

– Det krävs en hundraprocentig försvarsinsats från hela laget för att stoppa honom ikväll, säger Ludwig Degernäs.

En amerikan som dock inte kan spela i kväll är Norrköpings Tyler Flack, som missar resten av finalserien på grund av en avsliten hälsena. Ett stort avbräck för guldjagande Dolphins.

Du ser matchen med start 19.30 i SVT Play / SVT 24 – eller i spelaren ovan.

Kommentator: Björn Becksmo. Expert: Serkan Inan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.