Drömstarten kom av sig för Norrköping

Uppdaterad
Publicerad

Norrköping Dolphins kunde, åtminstone på pappret, fått en enklare start på sitt Champions League-kval i basket än spanska Estudiantes från Madrid.

Väl när det första kvalmötet av två spelades i Stadium arena var det dock frågan om de kunde fått en bättre start?

Efter första perioden var det hemmalaget som ledde med klara 22–11. Den rivstarten väckte dock en sovande, spansk, björn. Estudiantes, med svenska landslagsmannen Ludvig Håkanson i laget, plockade sakta men säkert in avståndet.

Om det inte vore för Mikael Lindquists fina skytte (bäst i hemmalaget med 20 poäng i matchen) hade nog inte Dolphins haft ledningen i halvtid.

Men det visade sig bara vara en tidsfråga innan skillnaden mellan klubbarna skulle visa sig på resultattavlan. Efter tre perioder hade Estudiantes tagit över ledningen. Och i inledningen av fjärde drog spanjorerna ifrån med besked.

När matchen var slut stod det 74–62 i spansk favör, vilket innebär ett minst sagt prekärt läge för Norrköping i returen på bortaplan på lördag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.