Kevin Durant, nu i Brooklyn Nets, var glad åt att se sina förra lagkamrater i Golden State Warriors. Foto: TT

Durant matchvinnare för Brooklyn mot sitt ex-lag

Uppdaterad
Publicerad

Kevin Durant hade varit borta från tävlingsmatcher i 18 månader på grund av en avsliten hälsena. Han behövde bara några minuter för att visa att han kan leda Brooklyn Nets den här säsongen. 32-åringen gjorde 22 poäng när hans gamla lag Golden State Warriors besegrades med 125-99.

– Jag försökte att inte göra en alltför stor grej av hela saken och inser att jag har spelat det här spelet sedan jag var åtta år gammal, så jag gjorde bara vad jag alltid gjort, säger Durant enligt AP.

Durant slet av sin hälsena i den femte NBA-finalen för sitt Golden State våren 2019. Golden State vann NBA 2015, 2017 och 2018 men tappade flera stjärnor förra säsongen och blev sist i ligan. Dagens start tyder inte på någon scenförändring.

Trepoängsspecialisten Stephen Curry gjorde 20 poäng för sitt Golden State. Golden States coach Steve Kerr, som fick se Durant ta två titlar med laget, gladdes åt den förra egna spelarens succé men var desto mer kritisk mot det egna laget.

– Både Kevin och Kyrie (Irving som gjorde 26 poäng) gjorde som de ville i första halvlek (63-45). Vi saknade fysiken och vågade inte utmana. Det var det mest nedslående med kvällens insats, säger Kerr. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.