Golden States Stephen Curry, med bollen, attackerar korgen. Foto: TT Nyhetsbyrån

Stephen Curry tillbaka – första matchen på nio månader

Uppdaterad
Publicerad

Han spelade bara fem matcher på hela förra säsongen.

I natt var NBA-stjärnan Stephen Curry, 32, tillbaka i sin första match på nio månader.

– Det är fantastiskt att se honom på planen igen, säger tränaren Steve Kerr.

Å ena sidan var det bara en helt vanlig försäsongsmatch som Golden State Warriors vann över Denver Nuggets med 107-105.

Å andra sidan var det återkomsten för en av basketvärldens allra största stjärnor. I sin första match på nio månader noterades Stephen Curry för tio poäng och tre assist på 21 minuters speltid.

– Han såg riktigt bra ut. Han har jobbat hårt och verkar vara i fantastisk form. Nu handlar det bara om att hitta tajmingen igen, men det var ljuvligt att se honom. Han är så unik. Det finns ingen annan som honom i NBA, säger lagets tränare Steve Kerr.

Curry missade först 58 matcher på grund av en bruten hand innan han gjorde comeback den 5 mars i år. Bara några dagar senare pausades NBA på obestämd tid på grund av pandemin och säsongen tog slut för jumbon.

Golden State slutade sist av alla lag under säsongen som gick. En total förvandling från de senaste åren då Warriors spelat fem raka finaler och vunnit tre titlar.

KLIPP: LA Lakers nya NBA-mästare efter kross (12 oktober 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.