Steve Kerr hjälper Draymond Green under fredagens match. I natt saknades Green, den senaste av de tunga skadorna i Golden State. Foto: TT.

Golden State i kris – tränaren frågade journalist om han kunde hoppa in

Uppdaterad
Publicerad

De senaste fem årens finallag i NBA, Golden State, har hamnat i skadekris och förlorade i morse för femte gången av de sex första matcherna på säsongen. Charlotte vann i San Francisco med 93-87.

Laget är med kvoten 1-5 delat sämst i hela NBA och inte öppnat en säsong så dåligt på tolv år, då det blev sex raka förluster. Tränaren Steve Kerr fick på matchdagen ytterligare återbud från två stjärnspelare: Draymond Green och D'Angelo Russell. Det gjorde att Kerr skämtsamt frågade en journalist om denne var redo att spela, uppger AP.

Curry borta till i februari

I torsdags bröt superstjärnan Stephen Curry ett ben i vänster hands pekfinger och blir borta till i februari. Dessutom saknas Klay Thompson. I slutet av förra säsongen försvann Kevin Durant med en avsliten hälsena (har skrivit på för Brooklyn) så det återstår inte mycket av det lag, där även Jonas Jerebko fanns med, som dominerat de senaste säsongerna. Snarare liknar den unga oerfarna uppställningen ett farmarlag.

Kerr gladde sig åt det han såg på planen och tog själv på sig en stor del av skulden till förlusten.

– Våra killar spelade en fantastisk basket och kämpade som galningar. Då beslöt sig tränaren för att stöka till det. Jag skulle hjälpt dem bättre. Det var ett steg framåt men vi måste börja vinna snart, säger Kerr.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.