Kvartsfinalen lever efter Alvikseger

Uppdaterad
Publicerad

Eos har aldrig gått längre än till kvartsfinal i basketligans slutspel. I kväll hade laget chansen att skriva historia, men möttes av ett övermäktigt Alvik.

Snacket innan matchen var om Eos, som inför mötet hade 1-0 i matcher, skulle vinna och för första gången i lagets 70-åriga historia gå vidare till semifinal.

Men Alvik visade tidigt att de inte tänkte ge sig utan strid. Trots att Brommalaget saknade nyckelspelaren Janel McCarville som åkt hem till USA av familjeskäl, inledde de med ett starkt skytte och övertygande försvarsspel.

Upphämtning väckte hopp i Lund

Med halva matchen spelad ledde gästande Alvik med 29-21. Men i tredje, och framför allt i början av fjärde perioden, stod Eos för en upphämtning som väckte hopp hos hemmapubliken.

Med knappt nio minuter kvar att spela skilde bara två poäng lagen emellan, 37-39, tack vare en offensiv attack av Leah Scott och Dubravka Dacic.

Men närmare än så kom aldrig Lundalaget. Alviks Elin Ljunggren, bästa poängskytten för kvällen, fastställde slutresultat 60-47 och tvingar nu fram ett tredje och avgörande kvartsfinalmöte på lördag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.