Kyle Lowry är upprörd på Mark Stevens, längst till höger på bilden. Foto: TT.

Efterspelet till NBA-final 3: Den bråkande åskådaren var en dollarmiljardär

Uppdaterad
Publicerad

Efterspelet till att Torontos stjärna Kyle Lowry knuffats av en man i torsdagens tredje NBA-final har nått en ny nivå. Det visar sig att den knuffande mannen är en av delägarna i Golden State och miljardär i dollar. Han stängs nu av i ett år och får jätteböter.

Mark Stevens, som hade en Golden State-tröja på sig, blir avstängd i ett år och får böta drygt fem miljoner kronor, en häftig summa men jordnötspengar för Stevens.

Situationen uppstod efter att Torontospelaren Kyle Lowry kastat sig för att rädda en boll som var på väg ut i publiken – och sedan själv hamnat mitt bland åskådarna på första bänkraden där Stevens satt. Denne knuffande till mot Lowry när han låg på första bänkraden.

– Han sträckte sig över, knuffade mig och sa några vulgära saker till mig, säger Lowry till SportsCenter.

Lowry anser att Stevens ”inte ska vara en del av NBA”, vilket vissa tolkar det som om han hävdar att Stevens, som är en miljardär i dollar, ska utestängas på livstid. Stevens är förutom delägare även med i den sex personer stora styrelsen i Golden State.

Stevens, som direkt avvisades från arenan, fördöms även av sin egen klubb, som han äger till viss del.

Golden State ber om ursäkt

”Herr Stevens beteende stämmer inte alls med den höga nivå som vi hoppas ska vara förknippat med vår organisation. Vi är extremt besviken på hans handlingar och tillsammans med herr Stevens ber vi förbehållslöst om ursäkt till Kyle Lowry och Torontos organisation för den här olyckliga incidienten”, skriver Golden State i ett pressmeddelande.

– Det är för jävligt att det här ska vara löpsedeln på finalen. Det har varit en rolig och utmanande finalserie. Det suger verkligen att sådant här får inträffa och ska vara en del av finalen, säger Lowry.  

Stevens accepterar straffet från NBA.

– Jag gjorde ett misstag och är uppriktigt ledsen. Jag måste kunna göra bättre ifrån mig och ser fram emot att göra saker rätt, säger Stevens.

Den fjärde finalen spelas i Oakland tidigt lördag morgon svensk tid.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.