Egnell inför EM-kvalet: ”Väldigt viktiga matcher”

Uppdaterad
Publicerad

Sverige spelar två viktiga matcher i EM-kvalbubblan i Istanbul i veckoslutet. SVT Sports expertkommentator Elisabeth Egnell berättar här om förutsättningarna för Sverige, som möter Nederländerna på fredag och gruppfavoriten Kroatien på söndag.

Egnell: ”Det här behöver Sverige göra” – se videoklippet ovan.

EM-kvalfakta

Sverige har en förlust och en seger hittills i kvalet till basket-EM i Tyskland 2022, precis som Nederländerna. Både Sveriges och Nederländernas vinster har kommit mot Turkiet. Obesegrade Kroatien leder Sveriges kvalgrupp (grupp D) och är favorit att vinna gruppen.

Kampen om tredjeplatsen kommer troligtvis att stå mellan Sverige och Nederländerna. Fredagens match i Istanbul är därför mycket viktig för Sverige. Om Sverige vinner har man ett övertag inför nästa kvalfönster i februari. Skulle Sverige förlora bör det ske med så få poäng som möjligt. På söndag möter Sverige Kroatien.

Inbördes möte går före poängskillnad i kvalet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.