Foto: Bildbyrån

Eldebrink efter Europacupsegern och chansen att ta hem trippeln: ”Otroligt häftigt”

Uppdaterad
Publicerad

Elin Eldebrink säkrade på torsdagskvällen Eurocup när hennes Tango Bourges besegrade italienska Umana Reyer.

Efter segern är hon emotionell.

– Hela kvällen igår var bara ren eufori, hela hallen bara flöt samman med oss på planen, det var en fantastisk upplevelse, säger 34-åringen till LT.

Elin Eldebrink och hennes franska klubb Tango Bourges har chans att ta hem tre tunga titlar denna säsong. I går fixade man första när man slog Umana Reyer med 74–38 i finalen.

– Det är helt fantastiskt. Ända sedan dagen vi förlorade kvalet till Euroleague har vi sagt till varandra att det inte finns något annat än att vi ska vinna Eurocup och att vi lyckades är otroligt häftigt. Hela kvällen igår var bara ren eufori, hela hallen bara flöt samman med oss på planen, det var en fantastisk upplevelse, säger hon till Länstidningen Södertälje.

Eldebrink var bland de spelare som fick mest speltid och stod för nio poäng i finalen.

– Det försvarsspel vi har presterat i både semifinalen och finalen har varit fantastiskt. Vi har fått ihop lagförsvaret på ett otroligt sätt, det har vi också utnyttjat genom att springa mycket och det har gett oss många enkla poäng, säger guarden.

”Fullt fokus på att ta trippeln”

Faktum är att Eldebrink är den enda svenska damspelare som vunnit Europacupen. Första finalsegern i den prestigefyllda turneringen kom 2017 när hon tillhörde Yakin Doğu i Turkiet.

Nu kliver Tango Bourges in i sluttampen på säsongen där man alltså har chans att vinna franska cupen och ta hem ligasegern.

– Vi har fått två dagar ledigt nu för att vi ska kunna känna alla känslorna efter den här segern, det tror jag är nyttigt för att vi ska kunna ladda om. Sedan är det tillbaka i träning med fullt fokus på att ta trippeln. Men redan i går efter matchen pratade vi om att det här bara är första steget och att vi har två kvar innan vi är helt nöjda med säsongen, säger hon.

MER BASKET: Frida och Elin Eldebrink bjöd på show trots förlust (20/6)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.