Elin Eldebrink. Foto: TT Nyhetsbyrån

Eldebrink: ”Vi har tränat med högt ljud från högtalare”

Uppdaterad
Publicerad

Elin Eldebrink har redan skrivit svensk baskethistoria eftersom ingen annan svensk har spelat Final Four i Euroleague. Publiktrycket i ungerska Sopron där Eldebrinks Yakin Dogus ställs mot just Sopron förväntas bli enormt.

– Vi har faktiskt inför semifinalen tränat med högtalare för att vi ska vara förberedda på att kommunicera på ett annat sätt på plan, säger Elin Eldebrink till SVT Sport.

Landslagskaptenen Elin Eldebrink är van att visa vägen. I helgen gör hon det på den finaste scenen i basket-Europa: Final Four i Euroleague. Svenskan styr spelet i turkiska Yakin Dogu, som i semifinal möter hemmalaget Sopron från Ungern. Eldebrink tror på goda chanser att nå söndagens final.

– Det känns jättebra, vi kom igår, nu sitter vi i solen här i staden och tar igen oss lite. Vi är favoriter mot Sopron och spelar vi som tidigare så bör vi vinna mot dem, säger Elin Eldebrink till SVT Sport.

Arrangören har inför Final Four byggt ut läktarna så att fler ska få plats.

– Vi har förberett oss med högt ljud på träningar inför semifinalen så att vi inte blir chockade och kan kommunicera med tecken i stället. Det ska verkligen bli jättehäftigt och för mig personligen är detta bland det största jag har upplevt hittills, säger Elin Eldebrink till SVT Sport.

– Det som blir avgörande för oss mot Sopron blir vår returtagning och försvarspel. Vi vill kunna spela snabbt, då är vi som bäst.

Fakta: Euroleague Final Four

Fredag: Semifinaler

Dynamo Kursk, Ryssland-Jekaterinburg, Ryssland (17.00)

Sopron, Ungern-Yakin Dogu, Turkiet

Söndag: Match om tredje pris (17.00) och final (20.00).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.