Frida Eldebrink, här under EM-kvalet mot Finland i fjol, har gjort klart med en ny klubb. Foto: Bildbyrån

Frida Eldebrink klar för ny klubb

Uppdaterad
Publicerad

Frida Eldebrinks säsong i turkiska Samsun slutade med en axelskada i sista matchen. Nu har hon gjort klart med ligakonkurrenten Botas.

– Det känns bra och ska bli en spännande säsong, säger hon till SVT Sport.

– Jag valde Botas för att dom gav mig ett bra erbjudande och det kändes bra med coachen. Sen kommer jag tillbaka från min axelskada, så jag valde att inte spela Euroleague eller Eurocup för att få lite extra tid att rehaba axeln under säsongen eftersom det bara blir en match i veckan nu, säger hon till SVT Sport.

Botas Spor slutade tia i ligan den gångna säsongen. 13 poäng bakom mästarna Yakin Dogu där Fridas tvillingsyster Elin spelar. I våras ställdes de för första gången mot varandra på en basketplan.

– Klubben har kontrakterat några andra bra spelare, så det kommer nog bli en rolig säsong. Jag hoppas vi kan hålla oss topp 5-6 i ligan efter Euroleaguelagen, säger Frida Eldebrink.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.