Fryshuset kliver upp till basketligan. Foto: Bildbyrån

Fryshuset flyttas upp till basketligan

Uppdaterad
Publicerad

KFUM Fryshuset basket, som vann superettan, bedöms ha tillräcklig ekonomi och flyttas upp till basketligan. Det beslutade Svenska basketbollförbundet på måndagskvällen.

– Superspännande att vi nu tar klivet tillbaka till ligan, säger verksamhetschefen Choukri Khotar.

Fryshuset är Sveriges överlägset största basketklubb med över 2 700 licensierade spelare. Grunden till föreningen finns i klassiska KFUM Söder, och föreningen har tio SM-guld herrsidan samt fyra på damsidan. Nu får klubben också spela i herrarnas högstaserie.

– Superspännande att vi nu tar klivet tillbaka till ligan. Det är något år tidigare än vår ursprungsplan, men vi ser att det finns ett behov i vår förening för ett basketligalag, säger Choukri Khotar, verksamhetschef Fryshuset, i ett pressmeddelande.

Johan Stark, generalsekreterare i basketbollförbundet, är glad att Fryshuset tackat ja till platsen.

– Fryshuset är en av Sveriges mest klassiska föreningar som ständigt lyckas att lyssna in och förändra sig för att vara relevanta för sin samtid. Vi är glada över att se dem på högsta nivån, säger han.

MER BASKET: ARKIV: När Scottie Pippen kom till Sundsvall (21 maj 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.