La Clippers Montrezl Harrell firar efter segern mot Golden State Warriors. Foto: Bildbyrån

Golden State tappade 31-poängsledning

Uppdaterad
Publicerad

Los Angeles Clippers stod för en historisk comeback i den andra åttondelsfinalen i NBA-slutspelet. Mot Golden State lyckades de vända ett 31-poängsunderläge (!) till seger 135–131.

– Vi fick precis det vi förtjänade, säger Golden State-tränaren Steve Kerr.

Allt talade för att Jonas Jerebkos Golden State Warriors skulle få en enkel resa till 2–0-ledning i matchserien. Men det som var på väg att bli uklassningssiffror slutade med ett osannolikt drama som toppades av en slutminut där Los Angeles Clippers Landry Shamet fullbordade en historisk vändning.

Därmed är det kvitterat, 1–1, i åttondelsfinalen.

– Det var kanske inget rekord vi var ute efter, men det är taget, säger Clippers Lou Williams som noterade en kanonkväll med sina 36 poäng.

Den tidigare comeback-rekordet i NBA-slutspelet utspelade sig 1989 då Los Angeles Lakers vann trots ett 29-poängsunderläge mot Seattle.

Tungt avbräck för Golden State

Golden State-stjärnan Stephen Curry följde upp sin 38-poängsmatch i första åttondelen med att levererera 29 poäng – men det räckte alltså inte. Jonas Jerebko gick av planen poänglös för andra matchen i rad. Den svenske forwarden fick spela knappt fyra minuter och tog en retur.

Redan i matchinledningen utgick Warriors-centern DeMarcus Cousins med en lårskada och kommer att magnetkameraundersökas det närmaste dygnet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.