• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Eketånga/Alet i Halmstads kommun, Hallands län. Det pågår en kraftig brand i gamla Äventyrslandet. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Halland.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se när Kobe Bryants staty avtäcks. Foto: TT

Här är Kobe Bryants staty – ansluter till Los Angeles Lakers legendarer

Uppdaterad
Publicerad

I natt avtäcktes Kobe Bryants staty med en ceremoni utanför Los Angeles Lakers arena.

Lakers-ikonen Magic Johnson hyllade både änkans tal och kvaliteten på statyn.

”Det är en av de bästa jag har sett”, skrev han på X.

Se avtäcknings-ceremonin i spelaren ovan.

Jerry West, Kareem Abdul-Jabbar, Magic Johnson, Shaquille O’Neal och Elgin Baylor. Det är staty-gruppen som Kobe Bryant nu har anslutit till.

Bryant, som dog 41 år gammal i en helikopterkrasch i januari 2020, hyllades rejält inför Lakers möte i natt mot Denver Nuggets. I en ceremoni avtäcktes den nästan sex meter och 1,8 ton bronsstatyn som speglar stunden där Kobe Bryant, bärandes nummer 8, gjorde 81 poäng i en och samma match 2006.

Änkan Vanessa Bryant höll ett tal under ceremonin som hyllades.

”Jag och min fru imponerades av hennes elegans och vackra tal om Kobe och deras döttrar. Det var en fantastisk ceremoni”, skriver Magic Johnson på X.

Vanessa Bryant berättade även att ytterligare två statyer planeras för basketikonen.

Den andra statyn ska föreställa Bryant med nummer 24, vilket han bar under andra halvan av sin karriär, och den tredje ska vara Kobe Bryant tillsammans med sin dotter Gianna som dog i samma olycka 2020.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.